Sønderjysk Ørredfond

Klik på logoet og besøg Sønderjysk Ørredfonds egen hjemmeside.

På forespørgsel fra A. E. Nissen og som følge af den efterfølgende debat på Sportsfiskerforeningen ALS generalforsamling d. 9. marts 1964 på Teaterhotellet i Sønderborg vedtog bestyrelsen på bestyrelsesmødet på Sønderborg Kasserne d. 17. marts 1964 at virkeliggøre Sønderjysk Ørredfond.
Siden 1965 har Sportsfiskerforeningen Nordborg deltaget aktivt i fondens arbejde, og senere er både Alsiske Kystfiskere og Skovens Fiskeklub kommet med.

Fondens formål er at give økonomisk hjælp til udsætning af fisk i salt- og ferskvand på og omkring Als og Sundeved i henhold til en godkendt udsætningsplan samt andre formål i forbindelse med ophjælpning af områdets fiskebestand.

Det praktiske vandlpejearbejde udføres af de samme 4 foreningers fælles vandpleje i Vandplejen A.N.A.